Bloemkool prei soep
  • Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 knoflookteen fijn
  • Snuf chilipoeder
  • 1 bloemkool
  • 2 preien
  • Water
  • Bouillon (optie)
  • 1 citroen, sap
  • Verse tijm
  • Himalayazout en zwarte peper
  • Amandelschaafsel
Weer online op de groene foodblog in een nieuw fris jaar. Helaas nog geen frisse nieuwe laptop nadat Jens z’n fles eroverheen heeft gegooid. (Ipad is leuk voor muziek maar voor een bloggrrr…) alle stukjes toetsenbord uitelkaar halen en laten drogen heeft maar weinig nut lijkt wel of wij zijn ongeduldig. Dus als je binnenkort een groene blogboost opmerkt dan weet je dat ‘ie weer werkt…

Ondertussen stapelen de recepten zich op, de iPad was me goed gezind vandaag, win- win situatie zeg maar en voila une bloemkool prei soep. Pluspunt voor de bloemkool is dat hij naast een zachte smaak en goede vitaminen de soep voorziet van een romige crème zonder enige toevoeging van een crème, aardappel, arrowroot of nog erger een enummer.

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten voor wassen, snijden, snipperen..
  2. Olie in de pan, fruit de ui, knoflook en Chili
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe en de prei
  4. Voeg water toe tot alles onder staat
  5. Laat koken, gas eraf en 20 minuutjes sudderen
  6. Blend
  7. Roer citroen, tijm, zout en peper erdoor
  8. Top met amandelschaafsel, tijm en citroenrasp