Raw bietroosh (net mayo:)
  • Ingrediënten
  • 4 cups geraspte biet
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 cup rauwe cashewnoten
  • 2 el mosterd
  • Rood uitje
  • Citroen, sap
  • 1 tl verse tijm
  • Himalayazout en verse zwarte peper
I’m in love. Nope not you’re thinking of.. Just a beetlovestory. Helemaal de bietgekte hier met heul veul bietjuicings, smoothies, geroosterd als sidedish en nu gewoon als in een spread: raw met cashews en avocado. Bieten, gezond, veelzijdig en zoet. Als je het mij vraagt ook een toppertje in een chocoladetaart. Staat al op m’n weekendprobeerselslijst voor morgen.

De smaak is verrassend fris mayonaiseachtig. Of misschien klopt dat niet helemaal want ik heb geen idee hoe mayo hoort te smaken tegenwoordig. Maar met 2 flinke eetlepels mosterd -mijn laatste blend obsessie- heb je een perfecte rauwe spread op vers rozemarijnbrood.

Bereidingswijze

  1. Week de cashews avond ervoor
  2. Rasp de bieten, schil avocado's, snipper ui
  3. Hup alles in je blender of foodproccessor en blend creamy