A simple life: geroosterde pompoensoep & wortelmuffins
  • Ingrediënten
  • Pompoensoep:
  • 1 ui
  • duimpje gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 hele pompoen
  • scheutje kokosmelk
  • 250 ml biologische groentebouillon
  • wat oude geitenkaas (brokkelt lekker)
  • Muffins 9 stuks:
  • 1 cup amandelmeel
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1/2 cup dadels
  • 1 1/2 banaan
  • 2 eieren
  • 1 el kaneel
  • 4 el kokosolie
  • 1 el appelciderwijnazijn
  • halve winterpeen geraspt
  • handje walnoten fijngehakt
Vroeg donker en bijna winter vraagt om extra comfortfood. Warm your belly up met deze herfstsoep. Vanavond in huize Luters een simpele pompoensoep met een touch van frisse gember en wat oude gebrokkelde geitenkaas

Serveer met glutenvrije & suikervrije amandelmuffins gevuld met wortel & walnoten.. Mild gezoet met dadels en banaan ipv rauwe honing. Natuurlijke suikers als honing en dadels laten je bloedsuikerspiegel veel meer met rust en brengen geen schade aan je lichaam aan. Wil je ze naast gluten- en suikervrij ook ei-vrij maken dan kun je elk ei vervangen voor 1 el chiazaad met 3 el water wat je een kwartiertje laat staan voordat je begint.

They look great huh?!

Bereidingswijze

  1. Soep: rooster de pompoen 1 uur op 200 C° in wat folie
  2. Fruit de ui met kurkuma in een flinke scheut kokosolie
  3. Voeg de knoflook en de gember toe en fruit nog ong. 5 min
  4. Bouillon toevoegen en kook zachtjes een kwartiertje door
  5. Pompoen afkoelen uit de oven, schillen en toevoegen aan de soep
  6. Blend het geheel tot een gladde soep
  7. Garneren met wat pompoenzaden en geitenkaas
  8. Muffins: Oven op 175 C°
  9. Alle droge ingredienten roeren
  10. Blend ei, dadels, bananen, AVC en kokosolie
  11. Voeg het droge mengsel toe en blend een minuutje door
  12. Voeg de wortel en de walnoten toe en roer door
  13. In vormpjes gieten en bak in 25 minuten gaar.
  14. Serveer de muffins met een goede jam van aardbei!