Boekweit brood glutenvrij
  • Ingrediënten
  • 2 cups gemalen boekweit
  • 1/2 cup gemalen lijnzaad
  • 1 el rauwe honing
  • 2 geraspte appels
  • 1 el appelciderwijnazijn
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • 4 eieren
  • snuf zee zout
  • handje pompoenzaden
Brood van boekweit betekent 100% glutenvrij brood. Een uitkomst al zeg ik het zelf : ) Boekweit is afkomstig van een kruidachtige plant en dus geen graan. Hoera! voor de glutenintoleranten onder ons. Het ruikt wat apart (lees heel erg muf) en daarom wat appeltjes in dit recept. Echt je proeft totaal niet de “gronderigheid” van boekweit! Wat lijnzaad, pompoenzaden en eieren en je hebt een perfect robuust basis brood.

Bereidingswijze

  1. Oven op 180 C° en bakblik invetten met kokosolie
  2. Boekweit & lijnzaad fijnmalen in een koffiemolen bewaar in een kom en zet apart
  3. Meng met de andere droge ingrediënten
  4. Blend de eieren
  5. Voeg de geraspte appel, honing en de AVC toe
  6. Voeg het eimengsel aan het droge mengsel en roer goed door
  7. Deeg in je bakblik en strooi er nog wat zaden over
  8. Bak in een half uurtje goudbruin