Happy monday cookies van witte bonen en kokos
  • Ingrediënten
  • 1 cup witte bonen (geweekt en gekookt)
  • 1 cup geraspte kokos
  • 3 el lijnzaad gemalen
  • 1/3 cup amandelmelk
  • 2 el kokosolie
  • handje rozijnen
  • 1 el appelciderwijnazijn
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1 tl vanille extract zelf gemaakt/ vanillepoeder
  • zeezout
  • Voor de dotjes:
  • 15 dadels
  • 5 el cacao
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
Waarom blije koekjes en dat op maandag? First of all, we zijn hier allemaal erg blij dat onze pa weer thuis mocht komen (na een ingrijpende slokdarmoperatie ivm kanker) + een nieuwe blender is gearriveerd van de week. Officieel heet ‘ie Le blender en werkt als een tiet! (tsja, zo zeggen we dat hier in zeeland) Dat betekent happy baking! Dit keer blije maandagkoekjes van geraspte kokos en met witte beauties van bonen. En wat dotjes van dadels en cacao. Wat een uitvinding! De laatste tijd ben ik een echte officiële soaker en sprouter geworden -dus overal bakjes en nog is bakjes waar alles in staat ..ehm ligt te weken-

Al het voedsel wat mn zoontje en ik (man hobbelt een beetje moeizaam doch steeds meer glimlachend mee) eten is zelfgemaakt van verse en pure ingrediënten. Ik ben verdiept in de wereld van weken en kiemen of beter gezegd: ik zit er tot over m’n oren in aan al die bakjes te zien in m’n petite cuisine om bijvoorbeeld de ronde rijst, bonen in dit recept witte, boekweit, zaden, noten en nog zoveel meer een aantal uren te weken, te drogen en daarna pas te verwerken. Dus alles zelf maken = extra lijstjes hier (jaja ik ben een happy lijstjes type :D)

Schadelijke stoffen komen op deze manier vrij en je lichaam kan het allerbeste uit je gesoakte product halen en verteren. Want tja zeg nu zelf die gassen zijn echt niet nodig bij erwtensoep. Als je maar weet hoe en wat. Maar over deze “weke” materie kom ik nog op terug met een misschien wat saai maar zo ‘n belangrijk artikel… Beloofd!

Happy cookies = happy giving!

Bereidingswijze

  1. Week de bonen een nachtje
  2. Kook de bonen in een uurtje gaar
  3. Oven op 200 C°
  4. Maak de dotjes door de dadels, raw cacao en kokosolie even te blenden tot een smooth geheel
  5. Droge ingrediënten voor het deeg mengen
  6. Natte ingrediënten blenden
  7. Droge mengsel toevoegen in de blender
  8. Blend even door
  9. Maak 10-12 deeg hoopjes op de bakplaat en leg hier en daar een choco-dotje op (of zoveel mogelijk)
  10. Bak in 15 minuutjes gaar en leg ze daarna even in de koelkast