Lovely raw food truffles noten chia en pompoenzaden
  • Ingrediënten
  • No excuse: te makkelijk!
  • 10 dadels
  • 2 el water
  • 4 el amandelpasta
  • 1 cup noten mix (nacht geweekt)
  • 1/4 cup kokosrasp
  • 1/4 cup pompoenzaden
  • 1/2 cup gedroogd fruit
  • wat zeezout naar smaak
Deze power truffles raak je nooit zat. Integendeel, you want more! In aanloop naar de spinning marathon eind november ben ik wat aan het experimenteren met raw food voor directe en instant energie. Echt ze zijn te goed gelukt, naturel gezoet met dadels en gedroogd fruit (bijv gele en bruine rozijnen en wat awesome goji berries), vol met zaden en noten als amandel, cashew en pistache (week ze even een nachtje) en doorgerold in rauwe cacao en geraspte kokos. Jens liep de hele middag blij te stuiteren van de energie! Op een positieve manier dan en niet van de e-nummers zoals helaas veel te veel kiddies..

Kijk’em druk bezig zijn (meneer kan tegenwoordig heel goed lopen dus nog stouter zijn…) Het was weer een mooie groene middag vandaag. Een nieuw recept aan het uitkristalliseren: (om de krachtterm van mn man maar is te gebruiken) muffins gemaakt met courgette & walnoten op basis van spelt. Smaken heerlijk herfstig en kan niet wachten om het recept te sharen…Kristallisatiepunt is bijna bereikt :)

Bereidingswijze

  1. Pan op laag vuur
  2. Dadels ontpitten samen met water en de amandelpasta in de pan en zachtjes roeren
  3. Rest ingredienten toevoegen
  4. Vorm er repen of balletjes uit
  5. Rol ze door de cacao en/of kokosrasp
  6. Bewaar in de koelkast of vriezer