Pretty Pecan Paleo applePie
  • Ingrediënten
  • Korst:
  • 1 1/2 cup pecannoten (zonder zout)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zee zout
  • 1 ei
  • Vulling:
  • 5 appels in schijfjes
  • 1 el honing
  • 1 el vers citroensap
  • 1 el kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Carameldip (moet je echt doen!):
  • 1 cup rozijnen/dadels
  • 2 el amandelpasta
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 1/2 tl zeezout
  • 3 el rauwe honing
  • (hier kun je wel 3 taarten mee maken)
Oh my! Is that you, making that lovely apple pie? De geuren van de pecans, appel en kaneel zijn zo adorable! Maar goed nieuws dat is ook helemaal niet erg… Paleo pecan appeltaartje glutenvrij en suikervrij, goed voor elk moment van de dag. Eigenlijk wil ik dit elke dag :)

Ik denk dat de caramel dip (uit vorige posts) hier perfect bij staat…ehm smaakt ; ) Morgen update, beloofd!

Update :) Nu met carameldip: blend wat rozijnen/dadels, amandelpasta en wat kokosolie en je hebt een healthy raw carameldipje.

 

Bereidingswijze

  1. Rooster de pecans 10 min op 200 C° (extra smaak)
  2. Verlaag de temperatuur naar 175 C°
  3. Maal de noten tot meel in een koffiemolen
  4. Mengen met het ei, zout en kruiden
  5. Vet een vorm in met kokosolie en spreid het deeg erin
  6. Voor de zoetekauw smeer er een laagje eigengemaakte caramel erop.
  7. Appels schillen en in schijfjes
  8. Mengen in kom met citroensap, honing en kruiden
  9. Drapeer op het deeg
  10. In oven met folietje erover ongeveer 60 minuten
  11. (Als het bubbelt is'tie goed :)