Raw Baklava – cashewdeeg en pistachevulling
  • Ingrediënten
  • Deeg: 1 1/2 cup cashewnoten
  • 2 el vers citroensap
  • 1/4 tl himalayazout
  • 2 el honing
  • 1/2 cup water
  • 1 el vanille extract
  • Vulling: 1 1/2 cup pistachenoten
  • 1/4 tl himalayazout
  • 3 el honing
  • 1 1/2 el vanille extract
  • 1/2 el citroensap
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 1/4 tl kardemon
Raw food heeft naast alle gezonde voordelen ook een heel praktisch voordeel, bijna geen vaat :D Vandaag een heerlijk raw baklava gerecht gemaakt. Sweet and savory, helemaal te lekker! (De man in het huis moest wennen maar ja..) Het deeg maak je van cashewnoten (3 uur weken) wat je op de laagste ovenstand 10 uur laat drogen. Oke, geen vaat dus wel een kwestie’tje van plannen…

Hartig-zoete vulling van pistaches, honing, citroen en wat kruiden…

Foto’s zeggen hopelijk genoeg?! Maken dus ;)

Bereidingswijze

  1. Cashews weken (3 uur)
  2. Ingrediënten cashewdeeg blenden
  3. Oven op laagste stand circa 50 C°
  4. Op bakpapier/bakplaat dun uitsmeren en mooie lap van maken
  5. 10-15 uur laten drogen "Dehydrate"
  6. Volgende dag: pistache noten in koffiemolen crumblig malen
  7. Mengen met kruiden en himalayazout
  8. Voeg vloeibaar toe (honing,citroen,vanille) voila je pistache-vulling!
  9. Snij uit het deeg mooie repen, rondjes wat je wilt
  10. Vul met de pistachevulling