Raw christmas cacao framboos cake
  • Ingrediënten
  • Bodem:
  • 2 cups walnoten (geweekt en gedroogd)
  • 1 cup amandelmeel
  • 2/3 cup rauwe cacao
  • 1/4 tl himalayazout
  • 1 cup medjool dadels/rozijnen (ik combineer altijd een dotje)
  • Vulling:
  • 4 medjool dadels
  • 1/4 cup honing
  • 1 rijpe medium avocado
  • 1/3 cup rauwe cacao
  • 1/2 cup frambozen (of zoveel je wilt :)
Wat doe je als het nog echt vroeg in de ochtend is, donker is en slapen geen zin heeft…? Well, je warmt de kachel op, make some tea, je zet deze christmas song op en dan ga je de keuken in (hoe verrassend) om erwtensoep te maken van geweekte spliterwten voor je mannen en dan maak je een raw christmas cake om te testen voor de kerstdagen. Echt een cutie cake geworden huh?!

Gemaakt van onze favoriete (al een jaar dus echt een favoriet) bodem, zie kopfoto met walnoten & cacao. Simpel en snel gemaakt met een foodprocessor, goed houdbaar in de koelkast of in de vriezer (hier krijgt ‘ie bij ons de kans niet voor) en een amaaaazing taste!

Van de bodem kun je ook schattige balletjes draaien en door cacao/kokos/fijngehakte amandelen rollen en voila je hebt truffles waar je mee voor de dag kunt komen…

Bereidingswijze

  1. Walnoten een nacht weken
  2. Volgende ochtend walnoten zeven, spoelen daarna op 45 graden drogen in de oven
  3. Walnoten, cacao en zout in de foodprocessor
  4. Voeg de dadels en amandelmeel toe en blend tot er een bal ontstaat.
  5. Maak uit dit deeg 2 gelijke vormen
  6. Meng alle ingrediƫnten voor de vulling in de foodprocessor
  7. Stapel je taartje:
  8. Laag + helft vulling + frambozen + laag + andere helft vulling en frambozen
  9. Enjoy with your loveones!