Raw Pizza
  • Ingrediënten
  • Bodem:
  • 1 cup lijnzaad
  • 1 cup zonnebloempitten
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl himalayazout
  • Guacamole:
  • 1/2 avocado
  • Rode ui
  • 1 rode peper
  • Halve citroen/limoen
  • 1 teentje geperste knoflook
  • Snuf himalayazout en peper
  • Tomatensalsa:
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 medjool dadel (ontpit)
  • Snuf himalayazout
  • Taco-Meat:
  • 1 cup walnoten
  • 1 el kokosolie
  • 1 el komijn
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl himalayazout
  • Raw Cashew Kaas:
  • 1 cup geweekte rauwe cashews
  • 1/4 tl himalayazout
  • Halve citroen (sap)
  • 1/4 cup water
  • Evt 1 el voedingsgist
  • Fijngesneden groenten naar smaak
De eerste hap was een beetje eng. Alles wat hier in gaat eten we elke dag wel maar de combinatie zorgt voor een heel nieuw fris geheel. Een raw pizza! Zelfs de man in huis’ eerste opmerking was geen “hum” maar lekker…

De bodem maak je met lijnzaden en zonnebloempitten (nacht weken). Diverse toppings als guacamole, ‘taco-meat’ van walnoten een raw kaasje van cashew noten (nacht weken) en een tomaten salsa. Ideaal gerechtje als lunch maar voor de avond ook prima, had genoeg energie om erop te spinnen (RPM)…. Alweer genoeg gezegd op naar de ingrediënten lijst jij!

Mango-gojiberry sapje…

Bereidingswijze

  1. Avond ervoor zonnebloempitten, cashews, walnoten in de week zetten
  2. Ochtend alle zaden en noten spoelen en dehydraten op bakplaat 45 graden
  3. Maal de lijnzaad & zonnebloempitten fijn in een koffiemolen
  4. Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een bal en spreid het deeg in jouw vorm.
  5. Maak je guacamole en cashew cream door de ingrediënten ervoor te blenden
  6. Tomaten salsa ingrediënten: hakken en snijden en zet weg
  7. Taco-meat ingrediënten: hakken en mengen en zet weg.