Walnoten courgette muffins
  • Ingrediënten
  • Voor 9 huge treats (of 12 mini's)
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 4 el zoet: honing of ahornsiroop
  • 1 2/3 cup speltmeel*
  • 1 vanille boon of 1 tl vanillepoeder
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 2 tl kruidnagel
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • 1 el appelciderwijnazijn
  • 1 geraspte courgette
  • 1/4 cup kokosolie gesmolten
  • 2/3 cup walnoten fijngehakt
Hi, there! Hou je van courgette? Van smeuïge muffins? Van de herfst? (wat wel een must is deze mini broodjes zijn loaded met kaneel, kardemom en speculaaskruiden) Ja? So, maak dat boodschappenlijstje, haal die ingrediënten in huis en maak een batch van deze goed voedende en healthy muffins. Ze zullen je dankbaar zijn! (En jij jezelf)

Top met wat noten (voor het bakken), jam of zoals in onze keuken met wat amandelpasta ertussen. Zo greenylicious! Normaal ben ik geen fan van banaanbaksel uit de oven (zo’n aparte smaak) maar dit recept is een uitzondering. Het maakt deze 9 nourishing little breads extra smeuïg en geloof me dat wil je niet missen…

* Hier heb ik 1 cup speltmeel en 2/3 cup speltbloem gebruikt.

Bereidingswijze

  1. Oven op 180 C°
  2. Banaan, zoet en eieren blenden
  3. In een kom de droge ingrediënten mengen
  4. Droge mengsel blenden met het eimengsel
  5. Voeg de courgette, olie en noten toe en blend nog even door
  6. 25-30 minuten in de oven